Begrafeniskoor

Het requiem- of begrafenis-koor

Wanneer er vanuit onze parochiekerk iemand begraven wordt worden de gezangen, indien gewenst door de familie, verzorgd door het begrafenis-koor.

De oude gregoriaanse gezangen worden door velen als troostend en rustgevend ervaren.

IMG 1399 Small

Het koor bestaat uit 20 leden. Bij een begrafenis zijn er ongeveer 12 aanwezig. Daar de zangers en zangeressen maximaal drie dagen tevoren een “oproep”, beter gezegd een verzoek, krijgen om te komen zingen bij een begrafenis, is natuurlijk niet iedereen altijd in de gelegenheid om te komen.

Sommige leden van het koor zingen tevens in het parochieel gemengd koor of in de schola.

Maar men kan ook alleen lid zijn van het begrafenis-koor. Er is geen contributie.

Zin om mee te komen zingen? Voor informatie kunt u zich wenden tot het parochie-secretariaat.