Huwelijk

HuwelijkOm uw kerkelijk huwelijk in te laten zegenen neemt u het liefst met een van de priesters contact op voor uur en datum alvorens u al zaken gaat vast leggen als het burgerlijk huwelijk, de feestlocatie, de fotograaf en een muziekband of dj.

Want het komt vaker voor dat men – merkwaardiger toch – een dag kiest welke al door anderen besproken is. Dus: probeer er op tijd bij te zijn.

Het ligt vervolgens aan de bedienaar welk traject hij met u gaat. Daarin zal hij met u gesprekken voeren ter kennismaking, ter oriëntering van wat het huwelijk vanuit de kerk gezien aan verrijking is voor het leven. Maar ook zal hij met u zoeken naar een passende invulling voor de liturgie opdat het ook úw liturgie kan worden.

Kosten

Voor een kerkelijk huwelijk zijn in het bisdom Roermond voor het jaar 2017 € 400,-

Wat u moet weten

Voor een geldig kerkelijk huwelijk is het niet nodig dat man en vrouw beide katholiek zijn. Als een van de twee niet katholiek is, kan er toch voor de kerk getrouwd worden. Wel is het nodig voor een geldig huwelijk dat men niet eerder gehuwd is geweest. Dus de katholiek mag geen eerder kerkelijk huwelijk hebben gesloten en de niet-katholiek geen eerder burgerlijk huwelijk.

Bijzonderheden.

We beschikken over meerdere kerken en kapellen waar we u graag ontvangen. U moet onze priesters niet vragen om dit in prieeltjes of feestzalen te komen doen.

Deken H. Bouman

Telefoon 045 - 571 3682