Het carillon onder-handen...

IMG_0301

Officiële overdracht van het carillon

Dinsdag 1 mei, een zonovergoten Pancratiusplein, de terrassen zitten gezellig vol. Mensen genieten van een hapje en een drankje en aangenaam gezelschap.

Ook de leden van het renovatiecomité, stadsbeiaardier Frank Steijns en vertegenwoordigers van het kerkbestuur genieten samen met dhr. van Lieshout van de firma Eijsbouts en dhr. Oldebuvink van de KKOR (Kerkelijke Klokken en Orgel Raad) van een aangenaam moment in de Heerlense zon.

 

IMG_0307IMG_0300

Om drie uur klinkt het Limburgs volkslied vanuit de toren van de Pancratiuskerk, het carillon dan nog automatisch aangestuurd. Frank Steijns begeeft zich samen met collega-beiaardier Oldebuvink naar binnen voor een concert op het carillon. Dit zal het plechtige moment van de overdracht onderstrepen.


IMG_0298-2Er is lang gewacht op de wethouder die burgemeester Depla moest vervangen. Vergeefs. Het zou een mooi gebaar zijn geweest, want zoals dhr. Hol, als lid van de renovatiecommissie en kartrekker van de carillonrestauratie, later zou benadrukken wordt het carillon aan de Heerlense gemeenschap teruggegeven. In zijn woordje blikt hij terug op het traject dat met de renovatie is afgelegd en uit zijn dankbaarheid en tevredenheid met het resultaat.

IMG_0305

De firma Eijsbouts  heeft hier een beslissende rol in gespeeld. Grote dankbaarheid komt hen toe.
De officiële overdracht gebeurt symbolisch door het aanbieden van een klokje. Namens het kerkbestuur (eigenaar van het carillon) krijgt voorzitter deken van Galen dit klokje aangeboden door dhr. van Lieshout van de firma Eijsbouts. Ook oud-burgemeester van Zeil (voorzitter van het renovatiecomité) krijgt het in handen en hiermee is de renovatie van de Pancratiuskerk dan afgerond.

IMG_0304

Heerlen kan weer jarenlang genieten van prachtige carillonklanken,
zo passend bij onze stad. Met dank aan allen die deze renovatie mogelijk hebben gemaakt.

IMG_0295kopieIMG_0312IMG_0291

Klik hier voor een kijkje boven in de toren met belevingsfactor 2

Zoeken