Aswoensdag

askruisjeNa een paar dolle dagen die op verschillende wijzen ingevuld werden hadden we op Aswoensdag twee vieringen die elk jaar weer hun eigen karakter hebben.

 

'sMorgens met nederlandse volkszang werd door Prof. Meulenberg stilgestaan bij wat we gezegd krijgen als we het askruisje ontvangen. "Gedenk mens dat gij stof zijt en tot stof zult wederkeren." Maar om dit niet geheel somber te moeten zien is de boodschap daarbij "Bekeert u, en geloofd in de blijde boodschap." Het eerste zich bewust zijn is voorwaarde om het tweede te kunnen gaan oppakken en gaan leven. 

 

IMG_6744_MediumIMG_6746_Medium

IMG_6850_MediumIMG_6861_Medium

'sAvonds kwamen de Winkbülle en iedereen die zich daarbij thuis voelt samen om zoals de voorzitter het in zijn laatste woord zei: afscheid nemen van... "pas als het er niet meer is, dan weet je wat je mist..." Dit had betrekking op het seizoen maar ook van weer twee Winkbülle, die vrijdag en zaterdag aanstaande begraven worden.

IMG_6865_Medium IMG_6851_Medium

Kapelaan Beijk hield zijn traditie van het doven van de carnevalskaars overeind hoewel de prinsen gevloerd waren door ziekte. Hij vond er wat op en als je dan net 11 jaar geleden prins was ... dan was je nu de klos. Na een mis in stemming, mede verzorgd door de zang groep "Neet mis". werd het seizoen dan officieel besloten met het uitdelen van het askruisje.

Het was een mooi, lang seizoen dat goed is afgerond. Nu maken we ons op voor wat bezinning en het grote kerkelijke feest waarin we Hem mogen gaan ontmoeten als de verlosser van al wat het leven niet dient.

Zoeken