De marktdagconcerten

Ook wel genoemd, de “Lunchpauze concerten”.

Steeds op de eerste dinsdag van de maand. Te beluisteren in de Pancratiuskerk, op het monumentale STAHLHUT orgel, altijd van 13.00u tot 13.30u.

Voor het jaar 2018 is dat op de volgende data,

6 Maart

3 April

1 Mei

5 Juni

3 Juli

7 Augustus

4 September

2 Oktober

6 November

4 December

Samenwerkende Orgelvrienden Limburg

Naast de maandelijkse marktdagconcerten is er deze zomer ook een Orgelfestival Limburg.

Het Orgelfestival 2018 gaat van start op vrijdag 29 juni in Geleen. Met als hoogtepunten op woensdag 18 juli  om13:00 een orgelwandeltocht in Aken, op zaterdag 21 juli om 9:30 een orgelbustocht (1) in Elsloo, op zaterdag 4 augustus om 9:30 nog een orgelbustocht (2) in Gronsveld, en tenslotte nog een open orgeldag op zaterdag 11 augustus.

Het festival wordt afgesloten op zondag 12 augustus in Roggel.

Organisten van naam en faam spelen dan bijna dagelijks in Limburg en net over de grens de mooiste orgelconcerten. Meestal in kerken, soms op andere locaties. Steeds op prachtige orgels. Zo, zult u zeggen dat zal wel wat kosten! Nee, dus…meestal wordt er een vrije gave gevraagd en is het aan u om te bepalen wat het u waard was en of u de orgelvrienden met uw gave wilt ondersteunen bij het organiseren van deze bijzondere concertreeks!

De concerten worden georganiseerd door de Samenwerkende Orgelvrienden Limburg. Op hun website staat precies vermeld waar en wanneer de concerten zijn en wie de uitvoerende organist is.

U kunt de website van de Orgelvrienden raadplegen: www.stichting-sol.nl