De marktdagconcerten

Ook wel genoemd, de “Lunchpauze concerten”.

Steeds op de eerste dinsdag van de maand. Te beluisteren in de Pancratiuskerk, op het monumentale STAHLHUT orgel, altijd van 13.00u tot 13.30u.

Voor het jaar 2017 is dat op de volgende data,

7 Maart

4 April

2 Mei

6 Juni

4 Juli

1 Augustus

5 September

3 Oktober

7 November

5 December

Samenwerkende Orgelvrienden Limburg

Naast de maandelijkse marktdagconcerten is er deze zomer ook een Orgelfestival Limburg.

Vorig jaar vierde de Orgelvrienden het 25e Orgelfestival met ruim 50 orgelconcerten, 3 bustochten, een orgelwandeltocht en een open orgeldag.

Het Orgelfestival 2017 gaat van start op vrijdag 14 juli in Weert. Het festival wordt afgesloten op zondag 13 augustus in Wijlre.

Organisten van naam en faam spelen dan bijna dagelijks in Limburg en net over de grens de mooiste orgelconcerten. Meestal in kerken, soms op andere locaties. Steeds op prachtige orgels. Zo, zult u zeggen dat zal wel wat kosten! Nee, dus…meestal wordt er een vrije gave gevraagd en is het aan u om te bepalen wat het u waard was en of u de orgelvrienden met uw gave wilt ondersteunen bij het organiseren van deze bijzondere concertreeks!

De concerten worden georganiseerd door de Samenwerkende Orgelvrienden Limburg. Op hun website staat precies vermeld waar en wanneer de concerten zijn en wie de uitvoerende organist is.

U kunt de website van de Orgelvrienden raadplegen: www.stichting-sol.nl