Kinderwoorddienst

Wat is kinderwoorddienst?

IMG 1362 Small

In de kinderwoorddienst wordt voor kinderen van 4 jaar en ouder, de kernboodschap van de evangelietekst besproken en uitgelegd. Dat gaat spelenderwijs en op kinderlijke wijze. We gaan samen op zoek naar wat Jezus ons wil zeggen en wat we daarmee in ons dagelijks leven kunnen doen.

Het voorbereiden en verzorgen van de kinderwoorddiensten gebeurt door een vaste groep vrijwilligers. Enkele tieners die jaren geleden zelf de kinderwoorddiensten bezochten, hebben zich ook bij deze groep aangesloten. Zij weten met veel enthousiasme en creativiteit de woorden van Jezus naar de leefwereld van de kinderen te vertalen.

20140511 12013620140511 114314

Soms krijgen de kinderen een presentje mee naar huis, dat hen herinnert aan de boodschap van Jezus.

Klik hier om een verslagje van de kinderwoorddienst te lezen!

Waar?

In de Pancratiuskerk in het centrum van Heerlen (naast het Glaspaleis), in een ruimte onder in de kerk.

Wanneer?

kn3

Zoals je op de kerkklok ziet is de kinderwoorddienst elke zondag tijdens de mis van 11.30 uur.

Bloemetje van de week…

IMG 1463-2 Small

In de H.Mis van 11.30u. staat op het altaar een glazen pot met briefjes. Op elk briefje staat een naam van iemand, die volgens de kerkgangers wat extra troost of bemoediging nodig heeft. De parochie geeft elke week één van deze mensen een steuntje in de rug, door het geven van een bosje bloemen.

De vraag is natuurlijk, naar wie gaat het bloemetje deze week?

Aan het einde van de mis mag één van de kinderen van de kinderwoorddienst, een naambriefje uit de glazen bloemetjes-pot trekken. Dat is een hele eer.

Misschien ben jij wel degene, die de volgende keer “beslist” wie een bloemetje gaat krijgen!

Contactpersoon

Meer informatie over de wekelijkse kinderwoorddienst bij Ine Raats, tel: 045-5321983.

Nieuwsgierig geworden? Kom, en doe gerust eens met ons mee!

Groetjes en tot zondag!!!