Nepal 2017

Nepal-2017-Dag-1-14

Op 1 juli is de groep "30 handen helpen Nepal" weer vertrokken naar Thali.

Klik op deze link om hun Blog te kunnen volgen
op de Jeugdkring Chrisko site.

Paastafereel 2017

20170412 095839

Op Palmzondag trekt Jezus de Heilige stad, Jerusalem, binnen,

Gezeten op een ezel, het lastdier van toen. De mensen zijn blij en trekken voor de Koning palmbladeren van de bomen en leggen deze ter begroeting en hulde voor zijn voeten.

Lees meer: Paastafereel 2017

Ons kent ons - Het interview met Hubert Bour

Hubert Bour en de Pancratiustriptieken.

PANCRATIUS TRIPTIEK Ra

Al vanaf zijn prilste jeugd heeft beeldend kunstenaar Hubert Bour (1941) een band met de Pancratiuskerk en parochie. Wij zoeken hem op om te praten over de triptieken, zoals die aan weerszijden van het altaar te vinden zijn. Zij zijn door hem gemaakt en wij willen graag horen wat de kunstenaar daarover kan vertellen. Heel wat, blijkt als we met een kopje koffie bij Hubert aanschuiven.

Lees meer: Ons kent ons - Het interview met Hubert Bour

Vastenactie 2017 van de Dekenaten Heerlen en Kerkrade

Nepal-Vastenactie-2017-poster-211x300Dit jaar is de opbrengst van de Vastenactie, waarvoor zojuist het startschot is gegeven, bestemd voor Nepal. Voor de bouw van het schooltje in de plaats Thali.
Al in 2016 zijn dertig mensen van Jeugdkring Chrisko naar Thali gereisd om te helpen het door de aardbeving van 2015 verwoeste gebouw te herstellen en de bewoners een hart onder de riem te steken. Dat was voor beide groepen een heel bijzondere ervaring. De vrijwilligers van Jeugdkring Chrisko, voornamelijk afkomstig uit Heerlen en Landgraaf, sparen zelf voor de reiskosten. Voor de bouwmaterialen die nodig zijn voor de verdere opbouw van het schooltje is de opbrengst van de vastenactie van dit jaar in de dekenaten Heerlen en Kerkrade bedoeld.
Een prachtige bestemming! HELPT U MEE?
U kunt uw gift overmaken op:

NL21 INGB 000 300 0046

t.n.v. Missiesecretariaat Bisdom Roermond

Wilt u meer informatie? Lees dan de Vastenaktiefolder die met het parochieblad in uw brievenbus viel.

Of kijk op de site van de Jeugdkring Chrisko

Maria van Leenhof

leenhof-kapel

De kapel van Leenhof, gelegen in de rust oase tussen Heerlen en Schaesberg ter hoogte van de voormalige kerk, is voor een groot aantal mensen een begrip uit eigen ervaring.

In de maanden juni, juli en augustus is er elke zaterdagmorgen om 8.30 uur een eucharistieviering.

Dinsdag 15 augustus
19.00u: Eucharistieviering bij gelegenheid van Maria Tenhemelopneming en zegening van de Kroedwusj

Zaterdag 2 september
Lichtprocessie en afsluiting bedevaartseizoen