Parochienieuws 27 januari - 24 februari 2018

Goede afsluiting van 2017 en een goed begin van het nieuwe jaar

Het jaar 2017 hebben we bijzonder afgesloten! De kerststalbouwers en bloemversierders kregen grote complimenten voor de bijzondere kerststal en versiering van onze kerk; de vieringen waren goed verzorgd en druk; ook was er een zeer speciaal tintje aan Kerstavond door Holy Moly. We mochten nl. de Tipitenten gebruiken en werden daarbij zelfs ondersteund door medewerkers van de organisatie van Holy Moly in hun eigen vrije tijd! Daardoor konden vrijwilligers het mogelijk maken dat we na afloop van de beide Missen elkaar onder het genot van warme chocomel en Glühwein Zalig Kerstmis konden wensen. Het bijzonder karakter werd nog versterkt door Hub Meessen, die dankzij zijn team Mobile Live en sponsoren ervoor zorgde, dat de H. Mis van 21.00 uur live buiten te volgen was op een groot scherm.

De beide nieuwe lokatiebestuurders Tilly Draaisma en Hans Kragten hebben zich die Kerstavond bijzonder goed ingezet. Wij feliciteren Hans overigens nog nadrukkelijk, omdat hij bij zijn afscheid als cardioloog van Zuyderland uit handen van onze gouverneur de versierselen ontving, behorend bij benoeming tot officier (!) in de orde van Oranje Nassau. Van harte proficiat!

Na de kerstdagen was het feestgevoel nog niet voorbij: op 27 december kon de penningmeester melding maken van een heel bijzonder nieuws. Iemand had nl. vernomen dat we in 2016 zo’n € 30.000,- tekort hadden in de exploitatie en dat 2017 weliswaar financieel een wat betere kant opging door bezuinigingen en versterking van de inkomsten, maar nog zeker niet met een positief saldo zou eindigen. Hij beloofde aan mij als deken een eenmalige bijdrage als een duw in de rug en perspectief voor de toekomst…. en ging daarbij uit van het tekort van een jaar, waardoor hij maar liefst € 30.000,- liet bijschrijven op de rekening van het kerkbestuur! Zeer hartelijk dank aan deze schenker, die bekend is bij mijzelf en de penningmeester, maar verder anoniem wenst te blijven. Echt een hele goede en bijzondere afsluiting van 2017, die het vertrouwen voor de toekomst versterkt.

Laten we in 2018 samen verder bouwen aan onze geloofsgemeenschap, uitgaand van het vele goede dat al gebeurt, vol vertrouwen dat wonderen nog bestaan.

Ik wens iedereen, mede namens de andere geestelijken, de leden van het lokatiebestuur en van het overkoepelend kerkbestuur, heel veel zegen voor het nieuwe jaar!

Deken Bouman