Paarochienieuws 31 maart - 28 april 2018

Pasen

Lente geeft je weer een goed gevoel! De zon breekt door, bloemen komen uit, de griepgolf zou nu eindelijk eens echt voorbij moeten zijn. Een nieuw begin!

Pasen is niet voor niets de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente, dit jaar op de wat aparte dag van 1 april. Al het “nieuwe begin” stapelt als het ware op naar een uniek hoogtepunt, de basis van ons geloof: Jezus heeft de dood overwonnen, hij leeft! Daarmee geeft hij ons een belofte van nieuw en eeuwig leven later, maar ook een uitdaging: om telkens weer een nieuw begin te maken en nieuwe kansen te geven. Dat geldt voor onszelf in alles wat we meemaken, dat geldt voor een gemeente na verkiezingen, dat geldt voor een parochie: het is nog nooit, nog nooit zo donker geweest, of het wordt altijd wel weer licht.

Een grote steun en inspiratie kan het vieren van de paaszaterdag zijn. De kerken zijn donker, de klokken zijn stil. Maar dan wordt het vuur aangemaakt, een enkel vlammetje verlicht vanuit de paaskaars de kerk, het licht wordt doorgegeven en verlicht en verwarmt ons allemaal.

Met elkaar als geloofsgemeenschap maken we iedere keer weer mogelijk dat we dit jaarlijks kunnen vieren. We mogen daar elkaar dankbaar voor zijn! Maar vooral ook mag het ons allemaal uitdagen, om als christenen dit licht te ontvangen en uit te dragen in een vaak zo donkere wereld.

Van harte wens ik u namens het overkoepelend kerkbestuur, het pastorale team en de lokatieverantwoordelijken een heel zalig Pasen toe!

Deken Bouman

Jubilerende zusters

Recent vierden drie zusters in het klooster “Huize de Berg” intern hun professiefeest. Het betreft:

Zr. Margret Baars, 75 jaar geprofest;

Zr. Luciana Peerboom, 60 jaar geprofest;

Zr. Anna-Marie van der Loo, 50 jaar geprofest.

Wij wensen hen met hun indrukwekkende jubilea van harte proficiat, en danken hen voor hun bidden en werken in al die jaren.

Deken Bouman