Parochienieuws 29 september - 27 oktober 2018

Klein Lourdes in Heerlen!

Wie ooit in Lourdes is geweest, heeft een onuitwisbare indruk meegenomen. De vele zieken, de sfeer van gebed, de lichtprocessie van de kaarsen… elementen, die voor altijd een plaats hebben in je hart.

Wie “Klein-Lourdes” wil beleven, is 12, 13 en 14 oktober van harte welkom op de Molenberg in de kerk aan de Gerard Bruningstraat 4. De kerk is in dit “Lourdes-Triduüm” versierd met een speciale Mariagrot; we bidden en zingen op voorspraak van Maria; we sluiten elke mis af met een kaarsprocessie door de kerk. Thema van het triduüm is gelijk aan het thema van Lourdes van 2018: “Doe alles wat Hij u zeggen zal” (Joh. 2, 5) .

Vrijdag 12 oktober 19.00 uur zal Kapelaan Patrick Lipsch (afkomstig uit de parochie) celebrant zijn tijdens de Mis en zal het Gezinskoor Heugem zorgen voor de muzikale omlijsting van de viering.

Op zaterdag 13 oktober 19:00 uur zal pastoor Wim Miltenburg (oud-pastoor Molenberg) onze kerk komen bezoeken en zal het Familiekoor Young Spirit zingen.

Op zondagochtend 10:00 uur tenslotte zal mgr. Everard de Jong (hulpbisschop van het bisdom Roermond) de celebrant zijn met muzikale verzorging door het koor New Generation.

Voor de Mis bent u telkens ook in de gelegenheid om uw intentie voor de grot neer te leggen, zodat we die in gezamenlijkheid in de handen van Maria neer kunnen leggen.

Graag nodigen we u uit om met ons mee te komen vieren ter ere van Maria!

Werelddag van verzet tegen extreme armoede en uitsluiting – 17 oktober

17 oktober is de werelddag van verzet tegen extreme armoede en uitsluiting. Op tal van plaatsen zijn er dan activiteiten rond het thema armoede. In Heerlen is de organisatie in handen van de lokale groep van ATD Vierde Wereld, dit jaar in samenwerking met de Andreasparochie.

Op woensdag 17 oktober is er om 18.00 uur een solidariteitsmaaltijd (inloop vanaf 17.30 uur). De kosten van de maaltijd bedragen – naar draagkracht – tussen de € 2,50 en € 7,50.  U kunt zich hiervoor aanmelden tot 10 oktober. Als u niet kunt of wilt komen, mag u ook een maaltijd sponsoren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 045 - 542 01 79 (Joke de Munter), 045 - 888 61 98 (Jozé Kersten).

In het weekend van 20 en 21 oktober zullen de vieringen in de Andreaskerk in het teken staan van de armoededag. Zaterdag om 18.00 uur en zondag om 10.30 uur. Op zondag kunt u de mensen van ATD ontmoeten bij een kopje koffie of thee en gebak. Er is dan tevens een informatiestand met boeken en kaarten.

“Gelooft u ook in een wereld zonder armoede en uitsluiting?” Laten we elkaar ontmoeten en laten we vooral luisteren naar de mensen die in armoede leven, zodat hun recht wordt aangedaan. Dat is dit jaar het thema van de wereldarmoededag.

U bent van harte welkom bij zowel de maaltijd als in de vieringen.

Wie komt deze dames helpen?

Ik kerk nu al een hele tijd in de Pancratiuskerk en wat mij daar in het begin opviel was dat deze kerk er altijd netjes en verzorgd uitziet, zelfs als het regent of sneeuwt. Daarom was ik benieuwd naar deze schoonmaakgroep, die elke vrijdag na de ochtendmis aan de slag gaat. Blijkt dat deze groep uit 3 oudere dames bestaat. Ik vind dat we dit niet op ons kunnen laten zitten! Daarom deze noodroep: Wie komt deze dames helpen?

Anita van den Berg, parochiekatechiste

Paul van Loo zingt in de Theresiakapel op 29 september

In de kapel aan de Putgraaf in Heerlen wordt ook dit jaar in de maand september een noveen gehouden. Tijdens deze 9-daagse noveen, vanaf 22 september om 10 uur, bidden wij een bijzonder gebed tot God uit o.a. dankbaarheid op voorspraak van de Heilige Theresia van Lisieux.

Op de slotdag zaterdag 29 sept. a.s. verzorgt Paul van Lo  wederom een concert van welbekende en sfeervolle liedjes uit zijn repertoire, aansluitend aan de H. Mis van 10.00 uur, waarbij een kopje koffie aangeboden wordt. Paul heeft aangeboden belangeloos op te treden.

Een vrije gave is welkom en zal worden bestemd voor het onderhoud en in stand houden van de kapel.

Bestuur Stichting Theresiakapel Putgraaf