Abt over de goede week

 

Altaarkruis MamelisAan het begin van de Goede Week en als voorbereiding op Pasen mogen wij, ter bezinning, een deel van de tekst uit zijn Vriendenbrief gebruiken van de abt van Mamelis, fr. Adr. Lenglet.

 

Voor ieder die een enigszins realistisch beeld heeft van een
kloostergemeenschap, is het evident dat monniken volop mens zijn. Ik vind het zelfs een voorwaarde om monnik te worden dat iemand een gezonde mens is, in alle opzichten.

Lees meer: Abt over de goede week

Vastenkalender 2017

01

 

 

Vol van genade

 

Vol van genade en in de kracht van de Goede Geest begon Jezus zijn openbare leven. Zo trok Hij meerdere jaren op met Zijn leerlingen of te wel met diegenen die zich geroepen voelden om Hem van nabij te volgen.

 

Om verder te lezen en/of samen met hen in de vastenkalender op weg te gaan klik op onderstaande link.

 

Vastenkalender

 

Je toevertrouwen aan Gods genade

 

IMG 2836-detail MediumIn uitzichtloze situaties werd vroeger gemakkelijk gezegd: ’Vertrouw je maar aan God toe, Hij zal voor je zorgen’. Kritische stemmen roepen daarom in navolging van Karl Marx (1818-1883) al eeuwen lang: ‘Godsdienst is opium voor het volk’. Je wordt erdoor verdoofd of verdooft jezelf. Hebben ze gelijk? Ja, als zulke woorden clichématig, oppervlakkig uitgesproken worden zonder daadwerkelijk iets te doen aan de ellende van mensen en zonder enige peiling naar de diepte van hun beleving.

Lees meer: Je toevertrouwen aan Gods genade

Zoeken